tirsdag 21. mai 2013

Ut av tåka

Ut av tåka

Bakgrunnsmusikken blir levert av en åpenbart stor dieselmotor i det jeg, sammen med noen venner fra KROP padler sørover langs Drøbaksiden av Håøya. Plaskregnet har akkurat gitt seg, men tåka ligger tett. Himmelen går i ett med sjøen. Vi holder oss naturligvis nær land. Å diskutere vikepliktsregler med de store gutta på sjøen er noe ingen ønsker. Sverre, som padler litt foran meg, stopper opp og peker mot den hvite horisonten. Bortsett fra tåken så ser jeg ingen ting, men plutselig ser jeg konturene av Kielfergen som velter ut av tåken.

Selv om vi vet at vi er godt utenfor båtleden så skaper dette øyeblikket en opplevelse av å være liten og sårbar som jeg ønsker å formidle. Uvitende får Sverre, som nå har stoppet opp et lite stykke foran meg, jobben som forgrunn og kontrast. Men han er for langt foran til at komposisjonen kan bli riktig. Kameraet ligger fortsatt trygt og tørt i det vanntette skottet, og jeg vet at jeg ikke har mange sekundene på meg før fergen er ute av tåken, og sjansen til et bilde spolert. Et par kraftige padletak gir meg den fremdriften jeg trenger, og mens jeg med roret styrer kajakken i riktig retning, famler jeg frem kameraet fra luka bak meg. Jeg trenger luften over fergen for å få med følelsen av himmel og hav som går i ett, og velger høydeformat mens jeg glir inn bak Sverre. Jeg passerer, og i det linjene mellom kajakken og fergen møtes tar jeg en håndfull eksponeringer. Så er det over. Komposisjonen er borte, fergen er ute av tåken, og Sverre begynner å padle. Men på minnebrikken ligger opplevelsen min av møtet mellom en liten mann i kajakk og en gedigen ferge der intetanende mennesker nok allerede var i full gang med festen.

KROP : Kunnskapsbyen ro og padleklubb www.krop.no

Ingen kommentarer: